Mire jók a pozícióvonalak a jógaszőnyegen?

Egyedülálló forradalmi Pozícióvonalas jógaszőnyegünk navigációs eszközként működik a jóga ászana gyakorlása során. A vonalak segítenek a fókuszálásban, a kezek és a lábak pontos pozícióba állításában. Az intelligens vonalak kombinációja annyi információt ad, amennyire szüksége van.

Milyen előnyökkel jár a pozícióvonalas jógaszőnyeg?

A pozícióvonalaknak köszönhetően, a test stabilabb és jobban igazodik a jógaszőnyeghez, ezáltal segít elkerülni a sérüléseket. Sokan nem tudják, de a jóga gyakorlatai meggyengíthetik a testüket, az ismétlődő helytelen tartás következtében. Pozícióvonalas  szőnyegünkkel jobban megismerheti, hogy merre tart, és hogyan javíthat a tartásán.

A vonalak jelentései:

FELSŐ-ALSÓ VÍZSZINTES VONALAK:

A kezek és a lábak igazításában segít.

FORDÍTOTT PONTOK

Háton végzett gyakorlatoknál segít a kezek és lábak igazításában.

A LOTUS

A szőnyeg közepe és a szimmetria központja.

KÖZPONTI VONAL

Segít megtalálni az egyensúlyt.

45 ° -OS VONALAK

A hátsó láb helyét jelöli álló pozícióban.

 pozícióvonalak, a test különböző részeinek elhelyezkedését mutatják meg, egyes pózokban.
A jelöléshez használt szimbólumok, a geometriából származnak: a karok párhuzamosak, a láb merőleges, a láb 45 fokos szögben.
Egyénenként, az ember testének sajátosságaihoz is igazodik: a csípő távolsága, a váll magassága, az öklök szélessége.
A pozícióvonalas jógaszőnyeg felépításe elképesztően hasznos, és alkalmazkodó.

 

A központi vonal

A Központi vonal a szőnyeg gerince, mint ahogy az összes pozíció alapja.
Lehetetlen túlbecsülni, mennyire hasznos ez a vonal. A szőnyeg közepén fut hosszában, hogy álló pózokban is mindig lássa, hogy szimmetrikusan áll-e. Amikor a lábai vagy a kezei párhuzamosak, mint a Mountain Pose , a lefelé néző kutya vagy a Plank esetében, egy egyszerű pillantás lefelé lehetővé teszi, hogy megbizonyosodjon arról, hogy végtagjai valóban egyenlő távolságra vannak-e a vonaltól.

A Warrior II-höz hasonló pózban, a központi vonal ismét bizonyítja milyen értékes. Ha megnézünk egy jógaórát, kiderül, hogy még akkor is, ha a hallgatók megkapják a verbális jelzést a tanáruktól,a lábuk sokszor még mindig túl szűken van, ami korlátozza a csípő mozgását. Ez sokféle álló helyzetre érvényes, beleértve a háromszöget és a kiterjesztett oldalszöget is. A Központi vonal vizuális megerősítése felbecsülhetetlen értékű eszközt nyújt a jóga önkorrekciójához.

 

Felső-alsó vízszintes vonalak

A Központi vonallal jól együttműködnek, és újabb fontos kiindulási pontot nyújtanak. Két különböző vízszintes vonal sor áll rendelkezésre, hogy figyelembe vegye az emberek magasságának sokféleségét. Ha a kezét a vonalak közé helyezi, ugyanúgy működik, mintha a vonalra helyezné.

Az összes jelet a szőnyeg felületére nyomtatják. A jelölők finom textúrát biztosítanak a keze és a lába számára, melyek lehetővé teszik, hogy érzze a vonalakat, még akkor is, ha nem látja őket.

 

A 45 fokos vonal

A legtöbb pozícióvonalas szőnyeg a Warrior II-t és a Triangle-t úgy tanítják, hogy a hátsó láb párhuzamos a szőnyeg hátuljával (a felső-alsó vízszintes vonalakkal is). Az I. harcos és a Pyramid esetében a hátsó láb kissé befordul (körülbelül 45 fokkal). Ezért ezek a hihetetlenül funkcionális 45 fokos vonalak alkotják a pozícióvonalas dizájn központi motívumát. Itt sem kell közvetlenül a vonalra tennie a lábát, és nem kell mereven ragaszkodnia az útmutatóhoz, ha azt tapasztalta, hogy inkább az 50 fok az Ön stílusa. A pozícióvonalas rendszer célja, hogy több információt nyújtson Önnek, így elmondhatja, hogy teste mindig fel van készítve, és könnyen láthatja, hol vannak egyensúlyhiányok. A javítás első lépése a észrevétel.

 

A fordított pontok

Amikor olyan pózra készül, mint a hátsó asztallap vagy a kerék, használja a háromszög alakú pontokat a kéz és a láb elhelyezéséhez, hogy segítsen megtalálni a váll és a csípő távolságát. Mivel egyenlő távolságra vannak a Központi vonaltól, a fordított pontok, másik vizuális segítségként is használhatóak, a kiegyensúlyozott felépítéshez olyan pózokban, mint a Cat-Cow és a Plank. A pozícióvonalas rendszert úgy tervezték, hogy rugalmasan és sokféle módon támogassa.

 

A központi motívum

A pozícióvonalas szőnyegeink közepét lótuszvirág díszíti, emlékeztetve arra, hogy a növény képes minden nap a sötét, zavaros vízből újjászületni. A Special Edition szőnyegeink különféle képeket tartalmaznak, beleértve a napsütést, a mandalát, a szíveket, a hála kezét és a Zodiákus állatainkat.

 

Formálódjon velünk

A pozícióvonalas szőnyeg dizájnja olyan vizuális segédeszközöket tartalmaz, amelyek mindig elérhetők a szőnyegen. Ez rendkívül fontos a jógakezdők számára, de mivel a rendszer annyira rugalmas, lehetőségei veled együtt nőnek, a gyakorlatok előrehaladtával.