Hegy Póz

A HEGY PÓZ nagyon egyszerű, mégis fontos póz. Igen sok jóga gyakorlat alapját képzi. Egyszerűségének köszönhetően bárhol, bármikor tudod gyakorolni. Nagy mértékben segít a helyes testtartás kialakításában, és a megfelelő agy-izom tudat kialakításában.

1. Kezdetnek állj meg alapállásban a jógaszőnyegen. A lábak zárva, egymással párhuzamosak. Combjaid feszítsd meg, ezzel stabilizálva a térdkalácsokat. Hátad egyenes, hasat enyhén behúzva megfeszíted, farizom szintén feszes. vállöv lezár, mellkas ezáltal előre kiemelkedik. Karok törzs mellett párhuzamosan, mély tartásban. Fej a gerinc természetes meghosszabbításában, tekintet előre szegezve.

2. Ha megvagyunk a stabil alapállással, innentől már egész egyszerű dolgunk lesz. A karod emeld el egy olyan kézfej szélességű résnyire, és tartsd feszesen itt meg. Figyelj rá, hogy a karjaid ettől függetlenül a törzseddel egyvonalban helyezkedjenek el. Érezned kell, ahogyan az egész tested kellemesen feszül.

Mikor elérted a célnak kitűzött időt ebben a pózban, csak lazítsd el izmaidat, és kész.

A hegy póz további variánsai:

1. Mindkét karod nyújtsd fel a törzs folytatásaként a magasba úgy, hogy a két tenyér vállszélességbe kerüljön és egymás felé nézzen.

2. A mellkasod előtt tedd a kezeidet össze, mintha imádkoznál.