Fordított Ima Póz

FORDíTOTT IMA PÓZ elősegíti a mellkas kinyitását és az emésztést. Segít a jobb légzésben, és segít fenntartani az anyagcserét és az energiaszintet.

Hogyan végezzük a fordított ima pózt:

1. Állj egy jógaszőnyegre. Végy fel egy vállszélességnél kisebb terpeszt. Karok mélytartásban lógnak a törzs mellett párhuzamosan. Ez a kezdő pozíció

2. Laza vállak mellett kezd el hátra vinni a karjaidat. Ahogy hajlítod a karjaidat, hajlítsd meg enyhén a térdeidet is. A kézfejeidet forgasd befelé, hogy egymás felé nézzen a két tenyered. Elsőnek az ujjbegyeid érjenek össze, majd lassan felfelé tolva őket próbálj meg minél nagyobb felületet összeérinteni. Mindegy, mennyire tudod őket összeérinteni, igyekezz őket minél erősebben egymásnak nyomni.

3. Ha megvagy a póz felvételével, tartsd meg olyan 25-30 másodpercig ezt a helyzetet. És ha végeztél, szép lassan engedd vissza karjaid előre, és nyújtsd ki a lábaid.
Kis pihenő után megismételheted újra ezt a pózt.

A fordított ima póz másik variációja egy ülő póz, amely ugyanazokat a mozdulatokat hajtod végre, csak a kiindulási pozíció egy egyszerű ülő helyzet.