Fa Póz

A FA PÓZ amellett, hogy erősíti a lábizmokat, feszessé teszi a farizmokat, fejleszti az egyensúlyérzéket, növeli az önbizalmat, és a koncentrációs képességet is. Kedvező hatással van a tartáshibákra is.

A FA PÓZ lépésről lépésre:

1. Állj meg alapállásban a jógaszőnyegeden. Kezdésnek fokozatosan helyezd át a testsúlyodat arra a lábadra, amellyel a talajon fogsz állni. A felszabadított lábad pedig enyhén fordítsd ki, és tartsd lábujjheggyel a földön.

 

 

2. A szabadon hagyott lábadat lassan kezdd el behajlítani, és helyezd a talpad a másik combod belső oldalára, a térdedhez egész közel. Innen óvatosan az azonos oldali kezeddel kezdd el felhúzni a combodon lévő lábad a hajlatba. Addig húzd, ameddig az ízületi mobilitásod engedi. A talpad aktívan nyomd a combodba, ezzel szilárd támasztékot nyújtva ennek a lábadnak is.

 

 

3. Majd a megfelelő lábtartás felvétele után lássuk a karokat. Tedd össze a tenyereidet a mellkasod előtt. Az egyensúly megtartása érdekében szegezd a tekinteted előre egy stabil pontra. Belégzésre told a karjaidat fel a fejed felé. Figyelj rá, hogy a tenyereid végig érjenek össze. A fej a két kar között legyen, és próbáld meg minél jobban kinyújtani karjaidat.

 

 

4.Tartsd a fa pózt meg addig, amíg szeretnéd. Ha végeztél, lassan engedd le elsőnek a lábad, utána meg karjaidat. Pihenj meg, majd szállj ki a gyakorlatból.