Kosár

Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett!

Stresszoldás 6 lépésben

Stresszoldás 6 lépésben

Könnyen túlterheltnek és szorongónak érezhetjük magunkat, ha a munkahelyi stressz beköszönt mindennapjainkba. Próbáld ki ezt a gyakorlatsort a mindennapi stressz kezelésének segítésére.
Most, hogy közeledik a nyár, a tanév vége, nyaralás, könnyen túlterheltnek érezheted magad, hisz szeretnél mindent, az általad kiszabott határidő(k)re teljesíteni. Az ezáltal keletkezett stressz csökkentésére tökéletes megoldás: a meditáció. Elég 10 perc meditáció egy komolyabb kikapcsolódáshoz. Ha ezelőtt nem meditáltál rendszeresen, a gyakorlat maga elsőre kissé megfélemlítő lehet – de nem kell annak lennie! Ez a kis egyszerű útmutató segíthet elindulni egy úton.
stressz_1

1. Válassz ki egy időpontot.
Ez segít abban, hogy mindnen nap ugyanabban az időben kezd el a meditációt, a stressz nagyobb valószínűséggel való csökkentéséhez. Az elménknek és testünknek megvan a saját természetes ritmusa, és pozitívan reagálnak majd a mindennapos, rendszeres meditációra, ezzel kezdve.

2. Keress egy csendes helyet.
Egyes tárgyak, mint a díszpárna, finom, kényelmes ruha, gyertyák, szentelt helyek, egyfajta jelzések az elmének, hogy ideje befelé fordulni magunkba.

3. Fontos a kényelem!
Előfordulhat, hogy egy pozícióban akár fél órán keresztül képes vagy maradni. Így elsőnek mindig győződj meg arról, hogy a gerinced a természetes tartásában van. Próbálj meg egy egyenes háttámlával, lapos ülő résszel rendellkező székben ülni, egy párnával a hátad mögött, közben teljes talp a talajon. Vagy ülj törökülésben a földre, helyezz a medencéd alá egy összehajtott törölközőt. Így a csípőd kicsivel magasabban lesz, mint a térded.

stressz_2

4. Fókuszálj a légzésedre!
Kilégzésnél érezd, hogy a mozdulat finoman megemeli, megnyújtja a gerincoszlopot a fejtető irányába. Belégzésnél engedd, hogy a mellkasod megemelkedjen és nyíljon. Majd ismét a kilégzésnél hagyd, hogy a vállöved – lapockád hátra lefelé ereszkedjen és zárjanak, ezzel is nyújtva a gerincet. Érezd, ahogy a stressz kifelé áramlik testedből.

5. Relaxálj!
Lélegezz be, tartsd a fejed a gerinced természetes meghosszabbításaként, állad kissé a mellkasodhoz húzod. Tenyereidet helyezd a combjaidra, hüvelykujjaddal érintsd meg a mutatóujjad. Nyelved engedd el, legyen laza a szájüregedben. Majd csukd be a szemed.

6. Legyél tudatos!
Minden belégzésnél figyeld a tested jelzéseit. Figyeld, tested mely részei feszülnek meg – váll, mellkas, hasizomzat-, majd minden kilégzésnél koncentrálj ezek elengedésére, ellazítására. Hagyd a légzésedet a természetes rimusában áramolni. Belégzés közben érezd a benned áramló fényt és energiát.

Vélemény, hozzászólás?
Ingyenes szállítás

20.000-ft felett ingyenes szállítás GLS futárszolgálattal

Gyors szállítás

Hétköznapokon 14:00-ig leadott megrendelés másnapra megérkezik

Pénz visszafizetési garancia

30 napos pénzvisszafizetési garancia

Biztonságos vásárlás

Bankártyával, előreutalással és utánvéttel