Hasznos tanácsok, új és kezdő jógázóknak!

Hogyan válasszak jógaszőnyeget?

Elsősorban amit figyelembe kell venni az az, hogy mennyire csúszik a matrac, mennyire tud rátapadni a tenyerünk és a talpunk. A következő szempont, hogy nedvszívó is legyen-e vagy sem. Itt már jelentősen megoszlanak a vélemények, hiszen ez már az igényeinktől függ, attól, hogy mennyire szoktunk izzadni a gyakorlás alatt, illetve mennyire intenzíven izzadunk. Van olyan is, hogy rendkívül jól is tapad és még nedvszívó is. Szempont lehet még a matrac vastagsága is. A vastagságától függ az is, hogy mekkora a súlya.

Összeszedtünk 5+1 szempontot, ami segít a megfelelő jógaszőnyeg kiválasztásában.

1. Tapadás

Elsősorban amit figyelembe kell venni, az az, hogy mennyire csúszik a matrac, mennyire tud rátapadni a tenyerünk és a talpunk.

2. Nedvszívó képesség

Itt már jelentősen megoszlanak a vélemények, hiszen ez már az igényeinktől függ. Attól, hogy mennyire szoktunk izzadni a gyakorlás alatt, illetve mennyire intenzíven izzadunk. Van olyan is, hogy rendkívül jól is tapad és még nedvszívó is

3. Vastagság

Szempont lehet még a matrac vastagsága is. Milyen vastag legyen? A legelterjedtebb vastagság a 4 mm. Arra figyelj, hogy minél vastagabb a matrac, annál nehezebb rajta egyensúlyozni.

4. Súly

A vastagságától függ az is, hogy mekkora a súlya. Ez akkor számíthat, ha állandóan cipeljük magunkkal. Sokat kell majd cipelned? Ha igen, akkor érdemes a súlyra figyelni. Egy átlagos, 4 mm-es matrac 2-3 kg körül van.

Ha sokat cipeled a matracodat, akkor az utazó jógaszőnyeg a neked való. A Brahmani Lux Utazó velúr és természetes gumi jógaszőnyeg 2 mm és mindössze másfél kg.

5. Anyag

A gyakorlást az anyag nem befolyásolja, de a környezettudatosabbak például a természetes gumit részesítik előnyben.

A Természetes gumi és PU jógaszőnyeg teljesen környezetbarát és biológiailag lebomló. A jógaszőnyeg természetes gumiból készül. A gumit a kaucsukfa tejéből nyerik ki.

6. Milyen fajta jógát gyakorolsz?

Ha pl. izzadsz az órákon, akkor ezt vedd figyelembe és olyat válassz, amin a nedves tenyér se csúszkál.

Jógaszőnyegek

ECO-barát PVC jógaszőnyeg

A PVC jógaszőnyeg stabil csúszásmentes felületet biztosít, amely segít a jóga és sok más gyakorlat előnyeinek kihasználásában. Kényelmes és tartós, segít javítani az egyensúlyt és a koordinációt. Puha, rugalmas, nagyon stabil és súllyal szemben ellenálló. Csúszásmentes jógaszőnyegünk a kiváló tapadásnak köszönhetően nagyfokú stabilitást biztosít a jógagyakorlatok végzése közben.

Az ECO-barát PVC jógaszőnyeg előnyei:

✅ Csúszásmentes

✅ Puha,rugalmas

✅ Kényelmes

✅ Tartós

Kétrétegű TPE jógaszőnyeg

Könnyű és környezetbarát kétrétegű jógaszőnyeg TPE anyagból. A TPE a jógaszőnyegek legújabb technikai fejlesztése. A jógamatrac csúszásmentes, szagtalan és kiválóan elnyeli az erőket. A kétrétegű jógaszőnyeg nem tartalmaz latexet, PVC-t vagy nehézfémeket. A szőnyeghez jár egy ajándék hordozó fűző.


Kiváló rugalmasságának köszönhetően mindig egyensúlyban maradhatsz edzés során, így csak az adott gyakorlatra kell koncentrálnod. A nedvességálló technológiának köszönhetően, könnyen tisztán tarthatod a jóga matracod.


TPE: A TPE egy új környezetbarát anyag, teljesen újrahasznosítható, csúszásmentes, szagtalan és kíméli az ízületeket. Biológiai úton lebontható. Nagyon könnyű és gumi hatása van.

Kétrétegű TPE jógaszőnyeg előnyei:

✅ rugalmas

✅ tökéletesen tapad

✅ fenntartható

Parafa jógaszőnyeg

A parafa jógaszőnyeg két természetes anyag: parafa és TPE harmonikus keveréke. Az eredmény egy nagyon jó tapadású, tartós ugyanakkor könnyű jógamatrac. A prémium minőségű parafának köszönhetően a matrac felülete rendkívül csúszásmentes. Az extra erős parafa borítást úgy tervezték meg, hogy a parafa jógaszőnyeg bármilyen helyzetben tartson és hosszú időn át kitartson.


Egy természetes felület választása a jóga gyakorlataidhoz nemcsak segíti a magasabb relaxációt, és koncentrációt, de a parafa jógaszőnyeg egy hatalmas győzelem környezetünk számára is. 100% természetes parafából készül, a szőnyeg teljes egészében újrahasznosítható. A parafát a világ egyik legkörnyezetbarátabb módszerével nyerik ki.


Parafa: A Parafa jógaszőnyeg két természetes anyag: a parafa és TPE harmonikus keveréke. Az eredmény egy nagyon jó tapadású, tartós ugyanakkor könnyű jógamatrac. A prémium minőségű parafának köszönhetően a matrac felülete rendkívül csúszásmentes. Az extra erős parafa borítást úgy tervezték meg, hogy a parafa jógaszőnyeg bármilyen helyzetben tartson és hosszú időn át kitartson.

Parafa jógaszőnyeg előnyei:

✅ párnázott természetes gumi alsó rész

✅ természetes parafából készült

✅ csúszásmentes

✅ időtálló

Juta jógaszőnyeg

Ha szereted a természetes anyagokat és fontos számodra a tapadás akkor számodra a legjobb választás a juta jógaszőnyeg. Teljesen környezetbarát, elegáns és kényelmes. A juta növény rostjainak köszönhetően felülete csúszásmentes így statikus vagy dinamikus ászanában is kiváló tapadást biztosít. Környezetbarát, újrahasznosítható és a legjobb minőségű természetes juta szálakból fonták.


A juta jógaszőnyegeink szerves jutából és öko-szintetikus gumiból készülnek. Az eredmény egy gyönyörű textúrájú szőnyeg, amely tartós és funkcionális, ugyanakkor 100% -ban biológiailag lebontható.


A szőnyeg kíméli az ízületeket és tökéletesen alkalmazkodik minden testformához. Nem csúszkál, épp ellenkezőleg, stabilan tapad a felülethez, és egy picit sem mozdul el.


A juta jógaszőnyeg nagyon könnyű és sokoldalú segítő társad lesz. Használata nem korlátozódik csak a jógára. Vidd magaddal Pilatesre, edzésre vagy egyszerűen csak keress egy megnyugtató zenét és kezd a napot egy meditációval.


Juta: A Juta jógaszőnyegeink szerves jutából és öko-szintetikus gumiból készülnek. Az eredmény egy gyönyörű textúrájú szőnyeg, amely tartós és funkcionális, ugyanakkor 100% -ban biológiailag lebontható.

Juta jógaszőnyeg előnyei

✅ újrahasznosítható

✅ tartós

✅ sokoldalú

Pozícióvonalas természetes gumi jógaszőnyeg

A pozícióvonalak segítenek abban, hogy szabályosan végezd a gyakorlatokat és tájékozódási pontként szolgálnak minden jógázás során. Emeled a gyakorlást egy magasabb szintre a pozícióvonalak segítségével.


Ideális az Ashtanga és az összes többi jóga számára, amelyek maximális tapadást igényelnek. A gumi sima felülete kopásálló és puha tapintású. A színes felületet a matrac alján található természetes gumi ellensúlyozza. Természetesen mindkét oldalát használhatja. 100% gumiból készült PU felület, nem mérgező, PVC-mentes, szagtalan és újrahasznosítható. A pozícióvonalak segítik a gyakorlatok helyes kivitelezését. Kitűnő választás olyanok számára, akiknek nem elegendő a tapadás a hagyományos PVC szőnyegeknél.


Természetes gumi: A Természetes gumi és PU jógaszőnyeg teljesen környezetbarát és biológiailag lebomló. A jógaszőnyeg természetes gumiból készül. A gumit a kaucsukfa tejéből nyerik ki.

Pozícióvonalas jógamatrac előnyei

✅ Segít a jógatechnikád gyorsabb fejlődésében

✅ Megvéd a sérülésektől, a vonalak segítenek a gyakorlatok pontos kivitelezésében, így mindig egyensúlyban maradhatsz

✅ Önkorrekció – vizuális útmutató, amely segítségével könnyedén ellenőrizheted, hogy mennyire végzed pontosan a gyakorlatot

✅ Segít abban, hogy erős és stabil alapot teremtsen a fejlődéshez és elérhetővé váljanak a nagyobb kihívást jelentő pózok is.

Tégla, heveder, jógakerék

Bizonyára ismerős szavak a jógaóráról, de mire is valók?

Jógatégla

A jógatégla stabilitást és egyensúlyt biztosít a jóga gyakorlatokhoz. A jógatégla segítségével könnyen elkerülhetők a balesetek, húzódások. Ha nem érzed magad elég rugalmasnak, a jógatégla segítségével te is magabiztosan gyakorolhatsz és növelheted hajlékonyságod sérülések nélkül. A legtöbb gyakorlathoz több tégla szükséges, ezért az ajánlott minimum mennyiség 2db.

Jógakerék

Megfelelő alátámasztást biztosítanak bizonyos ászanákban, segítenek a súlyod megtartásában vagy kiegészítik a kar hosszúságát.Változtasd meg az életed a jóga kerék segítségével. Fejleszd az egyensúly érzéked a hajlékonyságod és az erőd biztonságosan a strapabíró kerékkel. A jóga kerék sokoldalú sporteszköz kezdőknek és haladóknak, amely számos jógagyakorlatnál és ászanában használható. A jóga kerék tökéletesíti az edzést, függetlenül attól, hogy jógázik vagy erősítő edzést végez.

Jógaheveder

A jógaheveder segítségével kényelmesebben kivitelezheted és tökéletesítheted a jógapózokat. Ha merevnek érzed magad az 1.8 méter hosszú jógaheveder nagy segítségedre lesz. Lépésről lépésre, kíméletesen segít, hogy egyre hajlékonyabb lehess. A heveder a gyakorlatok pontos kivitelezésének megtanulásában kezdőknek és haladóknak egyaránt nagy segítség lehet. A jógaheveder az az eszköz, amely nélkülözhetetlen számodra, ha még nem érzed magad elég hajlékonynak, segít, hogy a merevebb ízületek és izmok ellenére mégis pontosan tudd végezni az ászanákat. Fokozza a bemelegítés intenzitását, javítja a rugalmasságot, erősíti és torzionálja az izmokat.