Kosár

Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett!

Plank Póz

PLANK PÓZ

A PLANK PÓZ egy nagyon jó kis erősítő póz. Elmondható, hogy a test minden izomzatát igénybe veszi ez a gyakorlat, ezáltal energizálva az emberi test minden porcikáját. Kiemelt szerepet játszanak a törzs izmai (has, mélyhát, felszínes hát, mellizomzat), mindezek mellett erősíti a karokat, csuklót, lapockazáró izmokat is.
Egy kis segítség a plank póz helyes kivitelezéséhez:

A plank póz felvételéhez helyezkedj el térdelőtámaszban, négykézláb a jógaszőnyegen. Vállak és csuklók egy vonalban legyenek. Majd emeld el a térdeidet a talajtól, és nyújtsd ki lábaidat. Húzd be a hasad, és sarkaiddal hátra, fejtetőddel előre kezdj el nyújtózni. Figyelj rá, hogy a fejed, törzsed és lábad egyvonalban legyenek, egy egyenest alkotva.

A póz tartása közben ügyelj a karok helyzetére is. Kézfejek párhuzamosak, előre néznek, könyökök enyhén hajlítva, hátra – kifelé néznek. Vállövedet zárd, lapockák simuljanak a hátba.
Ne essen be a fejed a vállaid közé, nyak a gerinc természetes meghosszabbítása, tekintetedet a talaj felé irányítod.

plank póz_1

Maradj benne kb. 10-15 légzés erejéig. Figyelj, hogy a légzésed ritmusos maradjon. Hasadat tartsd feszesen, behúzva a gerinc felé. Ha kezdő vagy, próbáld először a plank pózt alkartámaszban a tükör előtt, nézd meg, hogy nem esik-e be túlzottan a medencéd, vagy éppen nem tolod-e ki túlságosan a fenekedet – a vállaktól a sarkakig egy szép hosszú egyenest kell leírnod.

Tipp: Ha a csuklóidat kímélnéd, támaszkodj az alkarodon! Ilyenkor a könyököknek a vállak alatt a helye, a felkaroknak függőlegesnek, az alkaroknak pedig vízszintesnek kell lennie.

Vélemény, hozzászólás?
Ingyenes szállítás

20.000-ft felett ingyenes szállítás GLS futárszolgálattal

Gyors szállítás

Hétköznapokon 14:00-ig leadott megrendelés másnapra megérkezik

Pénz visszafizetési garancia

30 napos pénzvisszafizetési garancia

Biztonságos vásárlás

Bankártyával, előreutalással és utánvéttel